Hoek boekt moeizame zege op Smitshoek

Geplaatst: 6 oktober 2024 om 11:58

Hoek heeft zich hersteld van de nederlaag tegen UNA van afgelopen week. Op bezoek bij Smitshoek in Barendrecht was de ploeg van Gérard de Nooijer met 1-2 te sterk. Na een sterke eerste helft, waarin de Zeeuws-Vlamingen op voorsprong kwamen dankzij Steve Schalkwijk en Giovanni Delannoy, werd het door een aansluitingstreffer alsnog een lastige slotfase.

Bij Hoek ontbrak Sylvio Hage vanwege een schorsing. De vleugelaanvaller werd vervangen door Jahrdell Constasia. In de openingsfase maakte Hoek het spel en drukte het Smitshoek zwaar in de verdediging. Zo werd een gevaarlijke voorzet van Jarno Lion bijna in eigen doel gewerkt door de thuisploeg, maar doelman Michael Termijn was net op tijd bij de les. Ook Steve Schalkwijk was dicht bij een vroege treffer, maar de spits kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Constansia af te ronden. Diezelfde Schalkwijk kreeg even later opnieuw een kans op 0-1, maar Termijn was hem net te snel af bij een uitbraak van Hoek.

Doelpunten
Na de eerste aanvalsgolf van Hoek beet Smitshoek meer van zich af. Zo lag de bal plotseling achter Finn Murre, maar werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. In de daaropvolgende tegenaanval schoot Lion net naast. Net op het moment dat Smitshoek beter in de wedstrijd leek te komen, sloeg Hoek genadeloos toe. Na een overtreding op Giovanni Delannoy ging de bal op de stip. Schalkwijk bleef koel en schoot de 0-1 buiten het bereik van de keeper. Nog voor rust vergrootte Hoek de voorsprong. Na een goede aanval legde Schalkwijk de bal bij Delannoy en die schoot de bal hard laag binnen, 0-2.

Spanning
Hoek leek een comfortabele marge te hebben, maar al vroeg in de tweede helft deed Smitshoek wat terug. Na een aanval op links kwam de bal voor de voeten van Jazz van Heyningen, die de aansluitingstreffer maakte. Hoek had aanzienlijk meer moeite met het creëren van kansen en kwam meer in de verdrukking. Smitshoek dook steeds meer op de helft van Hoek op, maar de thuisploeg was niet efficiënt in de afronding. Tien minuten voor tijd ontsnapte de Zeeuws-Vlaamse ploeg aan de gelijkmaker nadat de bal via de paal in de handen van Murre terechtkwam.

Door de overwinning blijft Hoek tweede achter Blauw Geel'38, dat zaterdag van Kloetinge won.