Zoë Hagen, Saira de Putter en Marrit Bleyenbergh, leerlingen van de afdeling Horeca, Bakkerij en Recreatie van het Lodewijk College in Terneuzen haalden woensdag de tweede plaats op het onderdeel Koken van het NK Koken en Serveren voor vmbo-teams in Voorhout. Aan de finale van deze culinaire vakwedstrijd deden 12 teams uit het hele land mee. De dames van het Lodewijk College waren het enige Zeeuwse team in de finale.
Elk team bestond uit drie personen: twee koks en één gastheer/-vrouw. De koks bereidden een viergangen lunch voor zes personen, waarbij ze het menu niet van te voren wisten. De toekomstige koks moesten ook een aantal producten die ze moesten herkennen en benoemen.
Bij de jurering werd niet alleen gelet op kooktechniek, smaak en hygiëne, maar ook op samenwerking en tempo.
De gastheer/-vrouw in deze wedstrijd deed een aantal testen waaronder tafeldekken zonder fouten, etiquetteleer, wijnkennis, verkoopkennis en het openen van een fles wijn. Verder werden zij beoordeeld op de onderdelen ‘gueridon service’, draagtechnieken, debarrasseren en het bereiden van een alcoholvrije cocktail.
Foto: de drie winnaressen, v.l.n.r.: Zoë Hagen, Saira de Putter en Marrit Bleyenbergh