Nick Sinke uit Groede staat sinds een week aan het roer van het Industrieel Museum Zeeland in Sas van Gent. Hiermee is de eerste stap genomen in het professionaliseren van de organisatie en uitbreiden van het museum. Wat zijn zijn plannen voor het museum in de toekomst, welke uitbreidingen staan het museum te wachten en waarom is juist dit museum zo belangrijk? Omroep ZVL ging bij hem op bezoek in – uiteraard- het museum, te midden van machines en apparatuur.
"In totaal zetten 85 vrijwilligers zich in voor het museum; om het draaiende te houden hebben ze mij niet nodig. Ik ga vooral een stukje marketing doen; contacten leggen, externe afspraken maken en me richten op toekomstige uitbreiding."
Sinke is blij dat hij nu betrokken is bij het museum: "Ik heb in de toeristische sector gewerkt, de industrie en heb nu een biologische kruidenboerderij. Deze drie onderwerpen komen allemaal samen in het museum. Ik kan mijn ervaring hier goed bij gebruiken." In 2023 trok het Industrieel Museum ongeveer 11.000 bezoekers, gemiddeld is dat zo'n 40 per dag. In totaal zetten 85 vrijwilligers zich in voor het museum. Sinke: "Om het draaiende te houden hebben ze mij niet nodig. Ik ga vooral een stukje marketing doen; contacten leggen, externe afspraken maken en me richten op toekomstige uitbreiding. Er is ruimte genoeg."
Even inklokken...
Industrie van nu
Ook de hedendaagse industrie verdient een plek in het museum, volgens het museumbestuur. Aan Simons de taak om de mogelijkheden te onderzoeken. En vraag je zoiets aan hem, dan beginnen in zijn hoofd de radartjes meteen te draaien. "Er is ruimte genoeg. We hebben een buitenterrein, een complete fabrieksruimte naast ons museum en het water aan de overkant van de weg." Wat dat betreft heeft hij volop dromen.
Luister hier naar het interview:
Door: Tineke Kerste