Terneuzense voetbalderby zonder goals

Geplaatst: 13 oktober 2024 om 12:50

Er werd al sinds de bekendmaking van het wedstrijdschema voor dit seizoen naar uitgekeken, maar de hoge verwachtingen werden zaterdagavond geen moment waargemaakt. De derby tussen Terneuzen en Terneuzense Boys, de eerste in competitieverband ooit, bracht bijna 1500 toeschouwers op de been, maar die werden niet verwend. In een wedstrijd met matig spel en amper kansen werd niet gescoord: 0-0.

Na de overstap van Terneuzen naar het zaterdagvoetbal vorig jaar en de degradatie van Terneuzense Boys dit jaar zitten de clubs die letterlijk op een steenworp afstand van elkaar liggen dit seizoen voor het eerst in dezelfde competitie. Honderden toeschouwers vonden het een bezoek aan Sportpark De Vliegende Hollander waard, maar die grote publieke belangstelling leek verlammend te werken voor de hoofdrolspelers op het veld. In het eerste halfuur was Terneuzense Boys de beter voetballende ploeg, maar veel kansen leverde dat de ploeg van trainer Kevin Hollander niet op. Spits Wiebe Provoost (gehuurd van GOES) was nog het dichtst bij de 0-1, maar vond doelman Geensen op z'n weg.

Grootste kans
Terneuzen stelde daar in het eerste halfuur helemaal niets tegenover en speelde na de oorwassing van vorige week (6-0 nederlaag tegen MZC'11) vooral erg verdedigend. Toch kreeg de ploeg na 31 minuten spelen opeens een enorme kans toen Rowdy de Ridder alleen op doelman Dominique Pijpelink van de Boys af kon gaan. De Ridder slaagde er niet in om zijn ploeg tegen de verhoudingen in op voorsprong te zetten.

Tweede helft
Ook in de tweede helft werden de toeschouwers niet op goed spel of veel spannende momenten getrakteerd. Terneuzense Boys werd vooral via de snelle buitenspeler Siebe de Kraker en spits Provoost nog wel een aantal keer gevaarlijk, maar speelde niet goed genoeg om écht aanspraak op een overwinning te mogen maken. Terneuzen creëerde ook na rust amper een kans, maar was vlak voor tijd plots toch nog dichtbij een winnende goal. Ook deze keer was keeper Pijpelink baas over de situatie. Zo eindigde de wedstrijd die geen winnaar verdiende in een punt voor beide clubs en daar kon iedereen wel mee leven.

Door: Johnny Willeboordse