Restaurant Spetters in Breskens is uitgeroepen tot Restaurant van het Jaar door restaurantvereniging JRE-Nederland. Het Zeeuwse restaurant van chef-kok Laurent Smallegange kreeg de vakprijs tijdens het eindejaarsdiner van de vereniging waarbij vele jonge, ambitieuze chef-koks en restaurateurs zich hebben aangesloten. Met name het uitzicht over de Westerschelde, de ambiance in het restaurant en natuurlijk de kwaliteit van de gerechten werden genoemd als redenen voor de onderscheiding.
De culinaire vereniging stelt dat je bij Restaurant Spetters “vanaf elke tafel een prachtig uitzicht hebt op de Westerschelde en de zeilboten die vertrekken richting Vlissingen.” Verder wordt het restaurant uit Breskens geprezen om de ambiance die “uitnodigend en ontspannen is, wat in relatie staat tot de vernieuwde, speelse en ongedwongen keuken.” Deze lovende woorden zijn de afgelopen jaren regelmatig uitgesproken over het restaurant. Het absolute hoogtepunt werd bereikt in 2013, toen er een prestigieuze Michelinster op het pand in Breskens werd gehangen.
Vele prijzen
Naast complimenten voor het restaurant is ook eigenaar Laurent Smallegange de afgelopen jaren bedolven onder de prijzen. In 2015 werd hij ‘Belofte van het Jaar’ bij Gault&Millau, in 2016 werd hij verkozen tot ‘Chef van het Jaar’ door JRE-Nederland en in 2017 de kreeg hij ook nog eens de Restaurateurs International Heritage Award. Toch zegt Laurent Smallegange verrast te zijn door deze nieuwe prijs: “Het is een grote verrassing en eer dat we uitgeroepen zijn tot Restaurant van het Jaar. Het doet me vooral goed dat het een prijs is die wordt bepaald door andere ondernemers. Het laat zien dat we goed bezig zijn, niet alleen in het restaurant maar ook voor Breskens en omgeving.”
Door: Johnny Willeboordse